Peste 150 de noi echipamente medicale ultramoderne, la Spitalul de Copii din Cluj

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a recepționat 157 de noi echipamente medicale de ultimă generație care au intrat deja în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

„????? ?????? ?? ?????? ?????????? ???? ??? ???? ????? ????? ?? ??????? ???????? ? ?????????, ?????????? ??????? ???????? ?? ????????? ?????????????? ?? ????????????? ???????? ?????? ? ?????????? ?????? ?? ???????? ? ??????? ????????”, menționează președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Aparaturile livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt un ventilator cu jet de înaltă frecvență, un aparat de epurare sanguină, 16 aparate de monitorizare hemodinamică non-invazivă și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

Totodată, la Spitalul de Copii au mai ajuns 15 pompe de alimentație enterală continuă, trei stații de andocare cu troliu mobil, 60 de injectomate, 30 de infuzomate, 20 de perne antiescară și 10 saltele antiescară.

Valoarea noilor echipamente medicale este de 2.470.798 de lei, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY