Rețelele de apă și canalizare din Cluj-Napoca, extinse pe bani europeni

Trimite și altora

Compania de Apă „Someş“ S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare vizând contractarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Această nouă investiție este parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

„𝘈𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘪 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘴𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵 𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘶𝘪 𝘷𝘢𝘭𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘪𝘮𝘢𝘵𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦 14 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰. 𝘊𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘳𝘪𝘮 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢 𝘶𝘯 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘳 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘢𝘪 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘪𝘷 𝘥𝘪𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘳𝘦𝘤𝘦𝘯𝘵 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪𝘵𝘦, 𝘴𝘢 𝘢𝘪𝘣𝘢 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘭𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘪𝘢𝘳 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘳𝘪𝘥𝘪𝘤𝘢𝘵𝘢”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Contractul de lucrări prevede extinderea actualelor rețele de distribuție a apei potabile de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca pe nu mai puțin de 28 km. De asemenea, cu acest prilej vor fi construite patru noi rezervoare de apă, precum și alte 11 stații de pompare a apei potabile. În ceea ce privește rețelele de canalizare, acestea vor fi extinse, de asemenea, pe o lungime de 28 de km. În plus, vor mai fi amenajate 10 stații de pompare a apei uzate precum și circa 7 km de conducte de refulare. Investiția va fi finalizată prin realizarea de branșamente și racorduri la consumatori.

Contractul are o valoare estimată de 70.380.163 de lei, cu o durată de execuție de maximum 24 de luni, la care se adaugă o perioadă de garanție de minim 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor de către agenții economici interesați este data de 30 august 2021, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Comments

comments

1 comentariu

LEAVE A REPLY

ten + 10 =