Lacurile din Munții Apuseni atrag turiști din toată lumea

Trimite și altora

Una dintre cele mai frumoase zone turistice din Munții Apuseni este cea a lacurilor montane Beliș-Fântânele, Tarnița, Someșul Cald și Gilău. Este o zonă care este supranumită de unii dintre turiști Mica Elveție. Pentru mulți dintre turiști, această zonă este refugiul perfect din fața caniculei.

Salba de lacuri de acumulare din Munții Apuseni a fost creată în anii 1970. Atunci, inginerii români au creat un sistem de lacuri de acumulare pentru a produce energie electrică în hidrocentrale de mari dimensiuni. După căderea comunismului, aceste lacuri au devenit și destinații turistice apreciate atât de români, cât și de străini.

În Tarnița, turiștii merg pentru a se scălda în apa lacului de munte, pentru a pescui sau pentru a practica sporturi precum canotajul ori pentru a face scufundări.

Din acest an, navigația bărcilor cu motor a fost interzisă pe lacurile Beliș și Tarnița, de unde provine apa potabilă pentru cei mai mulți dintre locuitorii județelor Cluj și Sălaj. Însă amatorii sporturilor nautice cu motor le pot practica în continuare pe lacurile din aval, de la Someșul Cald și Gilău.

Comments

comments

SHARE
Previous articleS-a emis certificatul de urbanism pentru centura Turda-Câmpia Turzii
Next articleCompania Sitemani a devenit producător de energie verde
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven + 10 =