Compania Sitemani a devenit producător de energie verde

Trimite și altora

E.ON Energie România și Sitemani, unul dintre cei mai cunoscuți producători de alimente din țară, au finalizat un proiect de producere a energiei verzi, în valoare de peste 155.000 de euro. Centrala electrică fotovoltaică generează anual 155,7 MWh și asigură 14,35% din consumul anual de energie al firmei sibiene.

„Acest proiect contribuie la atingerea obiectivelor de competitivitate și sustenabilitate ale afacerii noastre. Centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie, contribuie la creșterea eficienței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică și ne ajută în același timp să devenim mai sustenabili. Parteneriatul cu E.ON a venit firesc datorită experienței lor în realizarea centralelor fotovoltaice”, afirmă Marius Teodor Șari, director general al Sitemani.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 140,7 kWp și cuprinde 420 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.000 metri pătrați pe acoperișul companiei din Sibiu. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 38 tone pe an.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLacurile din Munții Apuseni atrag turiști din toată lumea
Next articlePeste 34 000 de teste COVID-19, în ultimele 24 de ore, în țară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − 1 =