Drumul Someșul Rece – Stolna a fost asfaltat

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 103V Someșu Rece – Stolna. Lucrările de așternere a covorului asfaltic au vizat un sector în lungime de șase kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 3+400 și 9+400, cel care leagă în mod direct localitățile Someșu Rece și Stolna.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune că „Importanța lucrărilor recent finalizate e dată de faptul că acest sector asigură o legătură directă între două drumuri județene extrem de atractive din punct de vedere turistic, respectiv DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru – limită cu județul Alba. În acest fel poate fi evitat traficul extrem de aglomerat de pe DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus, cu toate beneficiile ce decurg de aici”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, afirmă că această investiție este necesară pentru dezvoltarea întregii zone.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare, curățarea platformei drumului, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de balast și piatră brută, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor și decolmatarea camerelor de cădere.

Totodată, au avut loc operațiuni de defrișare, de tăiere a lăstărișului și a vegetației din zona drumului, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea sau prelungirea unor podețe. Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi efectuate în perioada următoare lucrări constând în realizarea de acostamente, precum și refacerea timpanelor podețelor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncă un pas spre realizarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj
Next articleÎncep lucrările la rețeaua de apă în localitățile Copru și Cătina
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − fifteen =