CJ Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean Someșu Rece – Stolna

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103V Someșu Rece – Stolna, acestea urmând a se finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Lucrările de întreținere vizează un sector de drum în lungime de 6 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 3+400 și 9+400.

Acestea constau în reprofilarea drumului cu cilindrare, curățarea platformei drumului, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de balast și piatră brută, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, defrișări, tăierea lastărișului și a vegetației din zona drumului, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea sau prelungirea unor podețe, refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, așternerea de strat de balast stabilizat și așternerea de covor asfaltic.

„Importanța drumului e dată de faptul că acesta asigură o legătură directă între două drumuri județene extrem de atractive din punct de vedere turistic, respectiv DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru- limită cu județul Alba. În acest fel, poate fi evitat traficul de pe drumul național DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus”, a menționat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În această fază, lucrările executate constau în reprofilarea drumului, refacerea terasamentelor deteriorate și defrișări în vederea asigurării frontului de lucru.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY