Se așterne asfalt pe drumul județean Cătina – limită cu BN

Trimite și altora

Lucrările demarate de Consiliul Județean (CJ) Cluj pe drumul județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud (BN) au intrat în faza așternerii covorului asfaltic.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 5 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+000. În această etapă este asfaltat tronsonul cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 3+000.

„𝘐𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘦 𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘧𝘢𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘥𝘳𝘶𝘮 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢 𝘰 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘭𝘦𝘨𝘢𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘴𝘪 𝘉𝘪𝘴𝘵𝘳𝘪𝘵𝘢-𝘕𝘢𝘴𝘢𝘶𝘥, 𝘤𝘶 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘦 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘦𝘤𝘰𝘯𝘰𝘮𝘪𝘤𝘰-𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭𝘢 𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘪𝘪 𝘻𝘰𝘯𝘦”, explică președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, așternerea stratului de piatră și a celui de balast, respectiv aducerea la profil și completarea acostamentelor.

De asemenea, au fost realizate operațiuni ce au vizat reprofilarea drumurilor laterale, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe și așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + 4 =