Balast stabilizat pe drumul dintre Cătina și limita cu județul Bistrița-Năsăud

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat așternerea stratului de balast stabilizat pe drumul județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud. Lucrările se vor finaliza cu așternerea covorului asfaltic.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 5 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+000. În această etapă va fi asfaltat tronsonul cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 3+000.

„𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑢 𝑜 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑢𝑐𝑎𝑡 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑡𝑎-𝑁𝑎𝑠𝑎𝑢𝑑, 𝑐𝑢 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑒𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑐𝑜-𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎 𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑢𝑛𝑖”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Anterior au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, așternerea de strat de piatră și de strat de balast, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, reprofilarea drumurilor laterale.

Totodată, au fost refăcute terasamentele deteriorate, s-a realizat curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe precum și refacerea timpanelor la podețe.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + 6 =