Delgaz Grid și Colegiul ”Școala Națională de Gaz Mediaș”, parteneriat pentru stagii de pregătire practică

Trimite și altora

Compania Delgaz Grid și Colegiul “Școala Națională de Gaz Mediaș” vor încheia un parteneriat pentru stagii de pregătire practică.  Astfel, 35 de elevi din clasele a X-a și a XI-a care frecventează cursurile de operatori în extracția, tratarea și distribuția gazelor naturale din cadrul Colegiului “Școala Națională de Gaz” din Mediaș vor face practică în cadrul companiei de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON din România.

“Este o oportunitate foarte mare pentru că acești copii au nevoie de un cadru de formare profesionist și suntem siguri că acest lucru se va realiza în cadrul companiei Delgaz Grid. Ne bucură acest parteneriat pentru că formarea elevilor este dezideratul nostru principal”, declară Corina Custelcean, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș.

Stagiile de pregătire vor avea loc la Centrul de Instruire Profesională Gaze Naturale Mediaș, precum și la formații Ooperative de Llucru din județele Sibiu și Mureș unde cei 35 de copii vor învăța tainele meseriei de instalator în distribuția de gaze naturale. Pentru a se familiariza cu domeniul distribuției, o parte a elevilor care vor face practică la Delgaz Grid au fost deja oaspeții acestui centru de instruire, fiind prezenți la poligonul pentru lucrări practice amenajat la Dârlos.

“Întâlnirea de la Mediaș este despre viitor. Am avut invitați copii care în scurt timp vor deveni practicanți în compania noastră. Pentru mine a fost o ocazie să cunosc noua generație și cred că le-am oferit o incursiune interesantă și utilă în activitatea de distribuție a gazelor naturale prin vizita de la Centrul de Instruire Delgaz Grid de la Mediaș”, spune Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

“Am venit la această întâlnire motivat de una dintre prioritățile noastre ca oameni de resurse umane: să contribuim la formarea viitorilor noștri colegi. Asigurarea unei baze de selecție pentru Programul Start de întinerire a forței de muncă – prin dezvoltarea de parteneriate cu școlile profesionale – este primul pas pentru atingerea succesului”, afirmă Mircea Scridon, director Politici de muncă/Rețele distribuție la Delgaz Grid.

Compania și-a propus să încheie în această toamnă parteneriate cu alte opt instituții de învățământ profesional din Arad, Onești, Botoșani, Alba Iulia, Baia Mare, Piatra Neamț și Miercurea Ciuc pentru viitori instalatori și electricieni.

Deși școala a început de curând, 25 de elevi sunt deja în practică profesională în companie, la Târgu-Mureș, Sărmaș – viitorii instalatori și Bacău și Piatra Neamț – viitorii electricieni. Aceștia sunt elevi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Târgu-Mureș, Colegiul ”N.V.Karpen” Bacău și  Colegiul Tehnic de transporturi Piatra Neamț. Delgaz Grid continuă colaborarea cu cele opt instituții de învățământ cu care am colaborat și anii trecuți când mai mult de 100 elevi ai școlilor profesionale au făcut practică în companie. Instituțiile partenere sunt: Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Bacău – profil Instalator instalații tehnico sanitare și gaze naturale, Colegiul Tehnic ”Samoil Isopescu” Suceava – profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui – profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași – Electrician joasă și medie tensiune, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași – Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze naturale și Colegiul ”Anghel Saligny” Cluj Napoca.

Totodată, Delgaz Grid derulează din anul 2016 un amplu program de întinerire a organizației. Până în prezent, prin programul START peste 330 de tineri ingineri, electricieni și instalatori s-au alăturat alăturat companiei, iar după doi ani de pregătire, aceștia au preluat poziții vacante în companie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDrumul din localitatea Sic a fost asfaltat
Next articleCluj: Amenzi de 58 400 de lei pentru muncă la gri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 5 =