E.ON Distribuție a devenit Delgaz Grid

Trimite și altora

gaz-metanUna dintre cele mai importante companii de distribuție din domeniul energetic din România, E.ON Distribuție, și-a schimbat numele în Delgaz Grid. Schimbarea s-a produs de la 1 ianuarie. Ea este consecința legislației care a impus operatorilor economici din domeniul energiei să își promoveze sub o identitate separate companiile din domeniul furnizării și cele din domeniul distribuției.

 

Delgaz Grid administrează o rețea de distribuție a gazului metan care însumează 21.600 de kilometri și o rețea de distribuție a energiei electrice cu o lungime totală de 81.000 de kilometri. Compania are aproximativ 3,1 milioane de clienți, în nordul țării, din Transilvania și din Moldova, potrivit TransylvaniaToday.ro.

 

Conducerea companiei a anunțat că intenționează să investească în acest an sume considerabile pentru a-și susține și extinde rețelele, după ce în 2016 a investit suma de 400 de milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea acestor rețelele. De la intrarea pe piața românească, în 2005, prin preluarea companiei de stat Distrigaz Nord, compania cu capital german E.ON a investit aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 + 15 =