Trimite și altora

Digitalizarea face progrese și în mediul rural. Primăria comunei clujene Florești este prima instituție care a introdus un sistem on-line de eliberare a adeverințelor de care au nevoie elevii pentru a beneficia de transport public gratuit. Mai mult, administrația din Florești va cumpăra și un automat care va elibera cardurile necesare pentru transportul în comun, astfel încât să fie eliminat și mersul la ghișeele Companiei de Transport Public cu adeverințele descărcate pe telefoanele mobile ale elevilor.

Elevii din zona metropolitană Cluj au dreptul să circule gratuit pe mijloacele de transport în comun care îi duc la școală. Acest drept este acordat în baza unor adeverințe eliberate de primăriile locale. În comuna Florești, aceste adeverințe sunt acum eliberate on-line, spune primarul Bogdan Pivariu.

Introducerea procedurii on-line înseamnă timp economisit atât pentru familiile elevilor, cât și pentru angajații din administrația publică locală, mai spune primarul Bogdan Pivariu.

Acesta nu este decât primul pas. În curtea Primăriei Florești, va fi instalat și un aparat automat care va elibera cardurile necesare elevilor, mai spune Bogdan Pivariu.

În viitor, sistemul ar putea fi extins și în celelalte localități clujene deservite de Compania de Transport Public.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePremieră: RUA Connect, lansată în Transilvania
Next articlePerspective bune pentru piața cărții din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + 19 =