Estimare: Traficul aerian se va apropia de pragul de 1,5 milioane de pasageri la Cluj

Trimite și altora

Traficul aerian începe să își revină pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. În acest an, numărul total de pasageri se va apropia de 1,5 milioane de pasageri. Deocamdată, este vorba de jumătate din numărul de pasageri din anul 2019, însă ritmul creșterii numărului de pasageri începe să fie tot mai intens, pe măsură ce intră noi companii pe aeroportul clujean. Deja, Clujul este legat prin zboruri directe de Dubai, unul dintre cele mai importante hub-uri aviatice din Orientul Mijlociu.

Numărul tot mai mare de persoane vaccinate a însemnat și relansarea traficului aerian la Cluj. În acest an, aeroportul clujean a reușit să depășească pragul de 1.000.000 de pasageri, iar perspectivele sunt tot mai bune, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo, prezent la Via Cluj TV.

Ritmul revenirii traficului aerian la valori normale se intensifică, în contextul în care noi companii aeriene vin la Cluj. Aeroportul clujean este legat, de acum înainte, de Dubai, un hub aerian major, mai spune directorul David Ciceo.

În contextul în care vaccinarea este singura strategie pentru a scăpa de pandemie, conducerea aeroportului face eforturi pentru a asigura imunizarea personalului și pasagerilor. Din cei 300 de angajați ai aeroportului clujean, 200 au fost deja vaccinați. În incinta aeroportului a fost amenajat un centru de vaccinare, care folosește serul Johnson&Johnson și care imunizează zilnic câteva zeci de persoane, pasageri și nu numai.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY