Recuperare rapidă pentru Aeroportul Internațional din Cluj

Trimite și altora

Aeroportul din Cluj-Napoca trece printr-o perioadă de recuperare rapidă. Experții estimează că traficul aerian va reveni la valori aproape de cele normale în 2022, dar ritmul recuperării depinde de ritmul vaccinării. Conducerea aeroportului din Cluj spune că pandemia de coromavirus nu a adus doar necazuri, ci și oportunități pe termen lung.

Aeroportul din Cluj este cel mai mare din afara Bucureștiului și este considerat drept cel mai important aeroport regional dintre București, Budapesta, Chișinău și Belgrad. Transporturile aeriene au fost grav afectate de pandemia de coronavirus, însă traficul aerian a început să își revină după debutul campaniei de vaccinare. Criza provocată de pandemia de coronavirus a adus însă și oportunități. Pentru prima dată, Clujul este legat de o cursă aeriană de Amsterdam, operată de compania Blue Air, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Aeroportul din Cluj nu a reușit să creeze doar noi destinații, ci să atragă și noi companii aeriene. Așa ar fi British Airways, care operează zborul spre Londra Heathrow, mai spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

O altă nouă companie aeriană este HiSky, care operează zboruri spre Lisabona și spre Dublin. În prezent, aeroportul clujean este legat de două destinații interne, București și Constanța, operate de Tarom, și de 38 de destinații internaționale. Operatorul aerian care are cele mai multe zboruri este WizzAir. Pe aeroportul din Cluj operează și companii precum Lufthansa, Turkish Airlines sau Ryanair. În total, sunt 13 companii aeriene prezente pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLucrări de întreținere pe drumul Sălicea-Micești-Tureni
Next articleExtinderea serviciilor de canalizare în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 1 =