Andreea Cojocaru, clujeanca ce a inventat costumele de baie confecționate din plastic recuperat din oceane

Trimite și altora

O clujeancă produce costume de baie din plasticul reciclat din mări și oceane. Materia primă este reciclată, colorată și apoi croită la Cluj. Unele dintre aceste costume au mâneci lungi și funcția de a proteja persoanele cu piele sensibilă de unele efecte nocive ale razelor ultraviolete.

Andreea Cojocaru este pasionată de subiectul protecției mediului, astfel că s-a gândit să utilizeze plasticul abandonat în mări și oceane pentru a crea ceva frumos. Materia primă este reciclată cu ajutorul celor care strâng bucățile de plastic. Acestea sunt topite și transformate în fire, apoi în țesături, spune Andreea Cojocaru la Via Cluj TV.

Colorarea materiei prime, designul și croiul costumelor de baie sunt realizate la Cluj, mai spune Andreea Cojocaru.

Deocamdată, echipa condusă de Andreea Cojocaru produce doar costume de baie pentru doamne și domnișoare. De anul viitor, însă, tânăra din Cluj dorește să lanseze și produse destinate domnilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAu fost omologate traseele turistice din Făget și zona Tarnița
Next articleUn nou record al deceselor din cauza COVID-19 în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − 1 =