CSR: Asociația Zi de Bine susține clasele incluzive din Ploiești

Trimite și altora

O sală de curs, un spațiu multifuncțional interior și un spațiu de învățare în aer liber din cadrul Școlii Primare Concordia din Ploiești vor fi amenajate de Asociația Zi de Bine, alături de Organizația Umanitară Concordia. Cele două săli interioare vor fi folosite pentru a facilita comunicarea cu copiii proveniți din medii vulnerabile care au nevoie de confort emoțional, în special elevii de la clasa pregătitoare, care fac tranziția de la grădiniță la școală. În sala multifuncțională se vor putea desfășura activități pentru elevi, profesori și părinți, de la ore de consiliere individuală, la grupuri de învățare, ateliere pentru copii și părinți, ore de teatru, arte vizuale și plastice și ore de muzică. Astfel, noua clasă multi-funcțională va fi dotată și cu mobilier specific pentru activitățile ce se vor desfășura în spațiul dedicat, dar și cu materiale necesare activităților: șevalete și materiale pentru orele de artă, instrumente muzicale, panouri pentru expus lucrările copiilor. Totodată, grădina pedagogică deja existentă în curtea școlii va fi îmbunătățită cu materiale pentru experimentare (de ex. microscoape), ustensile pentru grădinărit, mobilier specific pentru depozitat materialele didactice și băncuțe multifuncționale, unde copiii pot învăța în aer liber.

Obiectivul acestui proiect este de a le oferi celor mici un spațiu luminos, confortabil și accesibilizat, în care să se simtă apreciați și încurajați să se exprime.

Studiile arată că sărăcia și discriminarea copiilor proveniți din medii vulnerabile generează o rată crescută a abandonului școlar în România, față de media UE. În anul 2020, rata abandonului școlar a ajuns la 16.4% în România, comparativ cu media UE de 10.3%*.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului susținut de Asociația Zi de Bine este de 20.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai acesteia, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Școala Primară Concordia și-a început activitatea în anul 2020, la Ploiești. Întregul concept al școlii este gândit special pentru copiii proveniți din medii vulnerabile – dezavantajați social sau financiar.

În luna septembrie 2020, Școala Primară Concordia avea o clasă pregătitoare cu 19 elevi, urmând ca în fiecare an să mai suplimenteze, în funcție de nevoile comunității, cu câte o nouă clasă pregătitoare. Astfel, în luna octombrie 2021, în cadrul școlii sunt 20 de copii înscriși în clasa întâi și 25 la noua clasă pregătitoare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBilanțul coronavirus pentru ultimele 24 de ore
Next articleConsiliul Județean a recepționat drumul turistic Răchițele – Ic Ponor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 5 =