Studiu UBB: De ce este bine să consumăm produse din soia

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercetătorii de la Centrul de Sănătate Publică și Politici în Sănătate, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, au derulat un studiu referitor la impactul asupra sănătății oamenilor a înlocuirii produselor din carne cu produse de origine vegetală. Studiul realizat de reprezentanții centrului clujean a avut loc în orașul sălăjean Șimleul Silvaniei. Concluziile studiului arată că, în această perioadă de post, soia este cel mai potrivit înlocuitor al cărnii.

În timpul postului, din motive religioase, foarte multe persoane renunță în mod voluntar la consumul de carne. Organismul uman însă resimte nevoia de proteine, de aceea, directorul Centrului de Sănătate Publică și Politici în Sănătate din cadrul Universității Babeș-Bolyai, medicul Răzvan Cherecheș, a inițiat un proiect de cercetare, la care au participat și studenții săi. Proiectul arată că proteinele oferite de soia pot suplini proteinele de origine animală, spune una dintre participantele la proiect, Fulga Lazar.

Prin intermediul acestui proiect, studenții încearcă să îi determine pe oameni să consume în această perioadă produse din soia, spune o altă participantă, Magda Odobescu.

Cercetarea mai arată că sursa de proteine reprezentată de soia trebuie completată cu alte produse vegetale, mai ales fructe și legume proaspete, care să ofere organismului nutrienții necesari pentru o bună funcționare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleFloreștiul are târg de Crăciun în curtea Primăriei
Next articleCum ne imunizăm împotriva alergiilor, explică prof. Corina Bocșan
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + 13 =