CSR: EON împădurește cinci hectare lângă Sighișoara

Trimite și altora

E.ON Energie România răsplătește grija clienților E.ON Drive pentru mediu prin împădurirea unei suprafețe de cinci hectare de teren degradat, lângă Sighișoara. E.ON Drive este prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități și a fost lansată în anul 2019. De la lansarea proiectului și până în acest an la stațiile electrice au fost încărcați 130.000 kWh, suficienți pentru parcurgerea a circa 850.000 kilometri, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 120 de tone.

Preocupată de un viitor mai verde și sustenabil, E.ON Energie România și-a asumat ca pentru fiecare 10 kWh încărcați prin intermediul stațiilor electrice să planteze câte un copac, iar pentru a răsplăti cu și mai mult verde, luna aceasta am dublat fiecare copac plantat, ajungând astfel să plantăm 26.000 de puieți de gorun, paltin și pin negru. Odată ajunși la maturitate, aceștia vor absorbi circa 90 tone de CO2 și vor elibera aproximativ 70 tone de oxigen.

„În această perioadă se desfășoară la Glasgow summit-ul COP26, cea mai mare reuniune globală dedicată combaterii crizei climatice. Dincolo de angajamentele statelor, fiecare dintre noi trebuie să venim cu soluții și măsuri în această direcție. În acest context, cred că viitorul aparține mașinilor electrice. O demonstrează și cifrele noastre care arată clar că numai în acest an numărul încărcărilor la stațiile noastre electrice s-a dublat față de anul trecut. Am dorit să ne răsplătim clienții care au aceeași preocupare ca și noi, să protejeze mediul prin reducerea amprentei de CO2. De aceea, am ales să continuăm să plantăm la Sighișoara, unde deja se conturează o viitoare pădure. Nu ne  oprim aici și vom planta în continuare câte un copac pentru fiecare 10 kWh încărcați prin stațiile E.ON Drive”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Suprafața de cinci hectare, împădurită cu ajutorul clienților care au alimentat la stațiile electrice E.ON Drive, vine în continuarea acțiunii de plantare din primăvară, când am contribuit la împădurirea altor patru hectare, pe un teren degradat din apropierea traseului turistic Via Transilvanica. Dincolo de numărul de puieți plantați, cu ajutorul specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Mureș, am avut în vedere respectarea biodiversității zonei și plantarea de specii ce nu doar că se adaptează ușor condițiilor de sol, dar contribuie și la menținerea ecosistemului din zonă. Reușim, așadar, ca în această campanie să plantăm 18.000 puieți de gorun, 6.000 de paltin de munte și 2.000 de pin negru – o specie extrem de rară care se regăsește în puține regiuni din țară.  În timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundații mari cu aluviuni.

În acțiunile de împădurire în care E.ON s-a implicat în ultimii ani, au fost plantați circa 100.000 de puieți pe o suprafață ce se apropie de 20 hectare.

Aceste proiecte ale E.ON fac parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei, care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCompaniile românești, tot mai prezente în sectorul IT din Republica Moldova
Next articleING Tech România își pregătește intrarea pe piața IT din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 3 =