Adrian Oros: Tinerii fermieri ar putea primi câte 50 de hectare din rezerva ADS

Trimite și altora

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vrea să concesioneze tinerilor fermieri o parte a terenurilor administrate de Agenția Domeniilor Statului (ADS). El a cerut conducerii Agenției să inventarieze contractele de concesiune care expiră în această perioadă. Terenurile în cauză vor fi împărțite în loturi de câte 50 de hectare, care vor fi date în concesiune tinerilor fermieri, care pot beneficia și de scheme de ajutor în valoare de 40.000 de euro pentru înființarea unei afaceri în domeniul agricol, după cum a declarat Adrian Oros.

În prezent, Agenția Domeniilor Statului administrează peste 319.000 de hectare. Doar o treime din această suprafață este cadastrată. Alte două treimi sunt concesionate unor mari ferme, care dețin în proprietate ale zeci de mii de hectare. Ministrul Adrian Oros vrea să schimbe această situație și să favorizeze fermele de tip familial, întemeiate de tineri antreprenori, nu mari exploatații de tip comercial, mai ales că acestea plătesc redevențe simbolice. În prezent, nu există nici măcar un singur hectar al Agenției Domeniilor Statului care să fi fost concesionat tinerilor fermieri.

Comments

comments

SHARE
Previous article33 de echipamente noi pentru Spitalul Clinic de Recuperare
Next articleAnimalele de companie, transportate pe Aeroportul din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 + sixteen =