Companiile românești, tot mai prezente în sectorul IT din Republica Moldova

Trimite și altora

Republica Moldova devine una dintre principalele piețe pe care se extind companiile IT din România. Companiile românești sunt interesate de piața din Republica Moldova datorită costurilor salariale mai mici decât în România, datorită culturii identice cu cea românească și datorită unor facilități fiscale consistente, oferite de autoritățile moldovenești. Pe lângă companiile cu capital majoritar românesc ce s-au extins deja în Republica Moldova, există și filiale românești ale unor companii multinaționale care au făcut, la rândul lor, același pas, datorită sugestiilor directorilor români din cadrul acestor firme.

Industria IT din Republica Moldova cunoaște o dezvoltare rapidă. Universitățile moldovenești pregătesc specialiști capabili să producă software de înaltă calitate. În plus, ei au avantajul de a comunica foarte bine în română, engleză, dar și în limbi precum rusa sau ucraineana. Salariile lor sunt mai mici decât în România. Din aceste motive, dar și datorită unei politici fiscale foarte bune, multe companii românești s-au extins deja în Republica Moldova, spune administratorul platformei de stat Moldova IT Park, Natalia Donțu.

Un alt factor care a contat a fost stabilitatea. Autoritățile moldovenești au oferit investitorilor din industria IT garanții de stat că vor acorda aceleași facilități fiscale cel puțin până la finalul anului 2025.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY