DefCamp va fi organizat on-line, în 24-25 noiembrie

Trimite și altora

Conferința DefCamp va avea loc anul acesta doar on-line. Evenimentul este programat în perioada 24-25 noiembrie.

Pe parcursul celor două zile, specialişti din toată lumea vor susţine prezentări despre phishing și inginerie socială, vulnerabilități ale IoT sau noi metode de detecție ale incidentelor cibernetice. De asemenea, nu vor lipsi prezentări despre vulnerabilitățile aplicațiilor Android, selectarea și prioritizarea surselor de detectare, exploatarea vulnerabilităților critice sau problemele de securitate din marile corporații. Programul conferinței este disponibil pe site.

La evenimentul online sunt așteptați mii de participanți din toată lumea, experți în securitate cibernetică, dar și companii interesate de protejarea activităților informatice. Mai mult, vor fi prezente și companii mari din tehnologie de la nivel global, startup-uri locale, iar specialiști și speakeri vor dezbate riscuri, probleme și concepte fundamentale de securitate cibernetică.

Pe lângă seria de prezentări, participanții au ocazia de a participa la cele peste 10  competiții de securitate cibernetică organizate în cadrul Hacking Village. Provocările sunt variate, cu diverse niveluri de dificultate, și vin din zona de identificare de vulnerabilități (CVE Adventures), criminalistică digitală, penetration testing, honeypots (Deception Ops), criptografie, reverse engineering și multe altele. Participanții vor concura fie pe cont propriu, fie în echipe și concursurile vor avea loc online, pe platforma educațională CyberEDU.

DefCamp Capture the Flag (D-CTF) și IoT Village sunt două competiții cu tradiție care atrag anual cei mai mulți participanți din toată lumea

D-CTF este cea mai importantă competiţie de acest fel din Europa Centrală şi de Est în care participanţii, organizaţi în echipe, au la dispoziţie 24 de ore pentru a colecta cât mai multe steaguri (flags) prin rezolvarea unor exerciţii din domenii precum reverse engineering, forensics, programming sau criptografie. La rândul lui, IoT Village este conceput pentru a avea o abordare practică a hacking-ului de dispozitive digitale: participanții vor ataca dispozitivele anunțate în concurs, folosind orice instrumente pe care le au la dispoziție, și vor raporta juriului toate vulnerabilitățile identificate.

„Această nouă ediție DefCamp vine după aproape doi ani în care distanțarea socială, fenomenul work from home și mutarea comunicării dintre oameni preponderent în mediul online au alimentat, și aproape forțat, procesul de digitalizare, ceea ce a dus la atacuri cibernetice pe măsură. Pandemia nu a făcut decât să lase uși deschise atacatorilor și să ofere un mediu propice criminalității cibernetice, dacă luăm în considerare atacurile de phishing sau ransomware care au vizat sistemul vital pentru buna funcționare a unui stat cum e sistemul medical. În acest context, este nevoie de o comunitate puternică de specialiști care să poată împărtăși din expertiza și cunoștințele lor pentru a crește capabilitățile industriei de securitate cibernetică în combaterea atacurilor ce devin din ce în ce mai performante”, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

Nevoia de specialiști în securitate cibernetică este în creștere nu doar în România, ci și pe plan global, atât în domeniul public, cât și în cel privat. The New York Times a estimat 3,5 milioane de noi locuri de muncă în domeniul securității cibernetice la nivel mondial în 2021, în creștere de la un milion de posturi în 2014.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDouă decenii de activitate în sprijinul mediului de afaceri clujean pentru Tetarom SA
Next articleEchipamente medicale de peste 1,5 milioane de lei, pentru 4 spitale clujene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 − three =