Echipamente medicale de peste 1,5 milioane de lei, pentru 4 spitale clujene

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a recepționat 52 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Acestea au ajuns deja la trei dintre spitalele din subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea celor 52 de echipamente medicale este de 1.505.045 de lei, fără T.V.A. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

„𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘦𝘳𝘪𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮𝘶𝘭 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘢 𝘴𝘢 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘦 𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘰𝘤𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘧𝘢𝘳𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘦𝘥𝘦𝘯𝘵 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘶𝘱𝘶𝘴, 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘶𝘮 𝘴𝘪 𝘴𝘰𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘪 𝘦𝘹𝘪𝘨𝘦𝘯𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘢𝘯𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵𝘦. 𝘕𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘶𝘤𝘢𝘵 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘪𝘵 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘢𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost livrate un aparat medical de administrare a oxidului nitric, o bicicletă/aparat de recuperare antispasmic, două dispozitive de administrare rapidă a lichidelor cu posibilitate de încălzire a acestora, un dispozitiv portabil pentru aspirarea secrețiilor oro-faringiene, patru monitoare pentru funcții vitale cu modul de monitorizare hemodinamică avansată și nouă saltele anti-escară.

La Spitalul de Copii au ajuns două combine frigorifice tip bancă de sânge – plasmă, două congelatoare medicale pentru plasmă și două frigidere pentru medicamente, reactivi și probe.

Spitalul de Recuperare beneficiază începând de acum de un monitor de înaltă performanță pentru funcții vitale pentru ATI, cinci dispozitive de vizualizare a sistemului venos superficial și 10 monitoare pentru funcții vitale.

Nu în ultimul rând, la Institutul de Urologie și Transplant Renal au fost livrate 10 monitoare de înaltă performanță pentru funcții vitale pentru ATI și două saltele anti-escară.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + 20 =