Alte două sate din comuna Cojocna vor beneficia de apă potabilă

Trimite și altora

Certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de introducere a alimentării cu apă potabilă în satele Boj-Cătun și Straja din comuna Cojocna a fost semnat de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

În prezent, satele Boj-Cătun și Straja nu beneficiază de un sistem centralizat de distribuție a apei. Pentru rezolvarea acestei situații, primăria comunei Cojocna a demarat investiția edilitară prin intermediul căreia cele două localități să fie alimentate din rezervorul de apă situat în satul Boju, obiectiv de infrastructură ce aparține Companiei de Apă „Someș”, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean.

„𝘙𝘢𝘮𝘢𝘯𝘦𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘤𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘢𝘴𝘶𝘮𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘭𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢, 𝘮𝘰𝘵𝘪𝘷 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘮 𝘰𝘳𝘪𝘤𝘦 𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪𝘢𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘦 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘶𝘮𝘴𝘤𝘳𝘪𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘴𝘤𝘰𝘱“ a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Extinderea rețelei de alimentare cu apă va fi realizată pe o lungime de cca 11,7 km, din care peste 6,5 km reprezintă lungimea aducțiunii de apă dintre rezervorul de apă Boju și prima stație de pompare a apei, propusă prin proiect.

Investiția va mai cuprinde montarea unei stații de pompare suplimentare, o instalație de clorinare și un rezervor de înmagazinare a apei de 100 de mc necesar acoperirii necesarul zilnic de apă, dar și pentru asigurarea unui rezerve în caz de incendiu.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 1 =