Rețea de canalizare pentru două sate din comuna Mociu

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de înființare a rețelelor de canalizare menajeră în satele Ghirișul Român și Chesău din comuna Mociu.

În prezent, deși satele Ghirișul Român și Chesău beneficiază de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă operat de Compania de Apă „Someș” SA, ele nu dispun și de rețele de canalizare corespunzătoare, pentru colectarea și transportul apelor uzate.

„𝘐𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘔𝘰𝘤𝘪𝘶 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘭𝘦𝘳𝘢𝘵. 𝘋𝘶𝘱𝘢 𝘤𝘦 𝘪𝘯 𝘷𝘢𝘳𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘢𝘯 𝘢𝘮 𝘦𝘭𝘪𝘣𝘦𝘳𝘢𝘵 𝘤𝘦𝘳𝘵𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘪𝘴𝘮 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘔𝘰𝘤𝘪𝘶, 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘧𝘪𝘪𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘪𝘯 𝘎𝘩𝘪𝘳𝘪𝘴𝘶𝘭 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯, 𝘢𝘤𝘶𝘮 𝘢 𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘳𝘢𝘯𝘥𝘶𝘭 𝘢𝘭𝘵𝘰𝘳 𝘥𝘰𝘶𝘢 𝘴𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘴𝘢 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘦𝘻𝘦 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘦𝘥𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦” spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În acest sens, pentru îmbunătățirea confortului locuitorilor din cele două localități, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, Primăria comunei Mociu a inițiat un proiect de amenajare a unei rețele publice de canalizare. Conform proiectului, aceasta se va racorda la canalizarea existentă în localitatea Mociu, locație în care este amplasată și stația de epurare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 3 =