Localitatea Hagău va beneficia de apă potabilă în sistem centralizat

Trimite și altora

Autorizația de construire necesară în vederea demarării lucrărilor de introducere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Hagău, comuna Cătina, a fost semnată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Având în vedere faptul că satul Hagău, aflat la granița cu județul Bistrița-Năsăud, nu dispune de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, primăria comunei Cătina a demarat un proiect de înființare a unei rețele publice de alimentare cu apă, care să deservească întregul sat.

Conform proiectului tehnic, noua rețea de apă va avea o lungime totală de 14,8 km. Având în vedere configurația terenului, apa va fi transportată sub presiune, prin intermediul a două stații de pompare. De asemenea, proiectul mai prevede amplasarea unui rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 115 mc. Sursa de apă o reprezintă rețeaua de distribuție existentă în localitatea Cătina, aflată în administrarea Companiei de Apă Someș.

„𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑒 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑙𝑎 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑠𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐻𝑎𝑔𝑎𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝑐𝑎𝑡 𝑜 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑖𝑎 𝑠𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑡𝑖𝑛 𝑒𝑥𝑐𝑙𝑢𝑠𝑖𝑣 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑔𝑟𝑖𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑛𝑖𝑚𝑎𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑐𝑎 𝑐𝑒𝑟𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎, 𝑐𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑎𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑖𝑛 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑒𝑐𝑒𝑡𝑜𝑎𝑠𝑒, 𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑒 𝑡𝑜𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑎𝑟𝑒”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În valoare de 4.085.863 de lei, lucrările se vor derula pe o perioadă de maxim doi ani. La finalizarea lor, rețeaua va fi preluată în sistem de operatorul regional Compania de Apă Someș, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 3 =