Pehart investește încă 10 milioane de euro într-o nouă linie de producție

Trimite și altora

Grupul Pehart a pus în funcțiune o nouă linie de producție de hârtie. Investiția, în valoare de 10 milioane de euro, a fost realizată în fabrica pe care acest grup o deține în Sebeș. Pehart mai deține o fabrică, în Dej.

Pachetul majoritar de acțiuni al Pehart este deținut de fondul de investiții Abris Capital. Compania deține brandul Pufina, al doilea din România din punctul de vedere al cotei de piață în domeniul șervețelelor de hârtie și al hârtiei igienice.

De asemenea, Pehart produce șervețele și hârtie igienică pentru mai multe lanțuri de supermarket-uri care le vând sub marcă proprie. În prezent, cele două fabrici ale Pehart au o capacitate de producție de peste 100.000 de tone de hârtie pe an, iar 70 la sută din producție este vândută pe piața românească.

Noua linie de producție de la Sebeș folosește tehnologia Aquabond, care permite înlocuirea adezivilor cu apă, pentru sigilarea rolelor de hârtie igienică sau de șervețele. Această tehnologie permite realizarea de economii suplimentare și reduce impactul producției asupra mediului înconjurător.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY