Undă verde pentru modernizarea, pe bani europeni, a stației de epurare de la Dej

Trimite și altora

Autorizația de construire necesară execuției lucrărilor de edificare, în cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate (S.E.A.U.) Dej, a unei platforme destinate depozitării nămolului, a fost semnată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj. 

Investiția constă în realizarea, în cadrul S.E.A.U. Dej, a unei platforme din beton armat, acoperite, în vederea depozitării temporare a nămolului rezultat în urma procesului de epurare a apelor uzate, colectate din municipiul Dej și din localitățile învecinate.

Valoarea lucrărilor este de 701.145 lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, în cadrul megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

„???????????? ?? ???? ?? ???????? ??????? ?? ???????? ?? ??? ????? ?? ???????????? ?? ????ℎ??????????? ????????????? ?? ??????? ??????????, ?? ??? ??????, ?? ????????????? ???????????? ?? ??????????? ? ??????? ????????. ????????, ?????????????? ???????? ???? ????? ??? ?????? ???????? ?????? ???????? ???????????? ?? ?????????? ?? ?????????? ????????? ??????????? ?????????”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Scopul construirii acestei instalații, destinate îmbunătățirii managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate, este acela de eficientizare a transportului acestuia către instalația de uscare și valorificare din cadrul S.E.A.U. Cluj-Napoca. Totodată, pe cale de consecință, va avea loc și o reducere a costurilor de operare aferente unei asemenea stații.

Această nouă investiție este parte a proiectului european în valoare totală de peste 86.000.000 lei care vizează modernizarea a șapte stații de epurare aflate pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj și care se află în administrarea Companiei de Apă „Someș”.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY