Undă verde pentru modernizarea, pe bani europeni, a stației de epurare de la Dej

Trimite și altora

Autorizația de construire necesară execuției lucrărilor de edificare, în cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate (S.E.A.U.) Dej, a unei platforme destinate depozitării nămolului, a fost semnată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj. 

Investiția constă în realizarea, în cadrul S.E.A.U. Dej, a unei platforme din beton armat, acoperite, în vederea depozitării temporare a nămolului rezultat în urma procesului de epurare a apelor uzate, colectate din municipiul Dej și din localitățile învecinate.

Valoarea lucrărilor este de 701.145 lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, în cadrul megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

„𝐼𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑚 𝑎𝑙𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑚𝑝𝑎𝑛𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝐴𝑝𝑎 𝑆𝑜𝑚𝑒𝑠 𝑖𝑛 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑖 𝑟𝑒𝑡𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑙𝑎𝑡𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑒𝑝𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖𝑒, 𝑖𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡, 𝑙𝑎 𝑖𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑎𝑚𝑒𝑡𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑢. 𝑇𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎, 𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑒𝑝𝑢𝑟𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑝𝑒𝑖 𝑢𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑜𝑛𝑗𝑢𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑙𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑗𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑎𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑡𝑖”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Scopul construirii acestei instalații, destinate îmbunătățirii managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate, este acela de eficientizare a transportului acestuia către instalația de uscare și valorificare din cadrul S.E.A.U. Cluj-Napoca. Totodată, pe cale de consecință, va avea loc și o reducere a costurilor de operare aferente unei asemenea stații.

Această nouă investiție este parte a proiectului european în valoare totală de peste 86.000.000 lei care vizează modernizarea a șapte stații de epurare aflate pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj și care se află în administrarea Companiei de Apă „Someș”.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 − 1 =