Huedinul va avea un parc industrial de 40 de hectare – O mare companie germană va investi acolo

Trimite și altora

Orașul Huedin va avea un parc industrial. Este vorba de o suprafață de 40 de hectare, care a fost cumpărată de o companie germană de materiale de construcție, Knauf. Pe această suprafață ar urma să fie construită o fabrică ce va pune în valoare materia primă extrasă din mine din Transilvania, precum cea de caolin din satul Aghireșu.

Timp de câteva zeci de ani, dezvoltarea industrială a orașului Huedin a fost împiedicată de faptul că această localitate de munte nu era conectată la rețeaua de alimentare cu gaz metan. Însă, de anul trecut, Huedinul are acces la magistrala de gaz metan care vine dinspre Cluj, iar în acest context au apărut și primii investitori importanți. O companie germană care produce materiale de construcții a cumpărat 40 de hectare lângă oraș și intenționează să creeze acolo un parc industrial, spune primarul Mircea Moroșan.

Această investiție are loc în contextul în care în zona Huedinului există încă forță de muncă disponibilă. Estimările arată că, în zonă, ar fi disponibili aproximativ 1.000 de angajați. În prima fază, investiția Knauf va crea 150 de noi locuri de muncă. 

Parcul industrial de la Huedin va fi prima investiție de acest fel din vestul județului. Există, în prezent, parcuri industriale în Cluj-Napoca și Apahida, adică în zona centrală, în partea de sud-est, la Turda și Câmpia Turzii, precum și în nord, la Jucu și Dej.

Foto: Grupul de Facebook Servus, Huedin

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY