Bogdan Trif, clujeanul care reinventează meseria de lăptar

Trimite și altora

Un antreprenor clujean dorește să reinventeze meseria de lăptar. Bogdan Trif a renunțat la cariera de director de vânzări pe care o avea într-o corporație și a decis să revitalizeze meseria pe care o avea bunicul său din satul Florești, care era lăptar în Cluj. El nu este singurul care a mizat pe această tendință. Există gospodari din satele din jurul Clujului care s-au asociat și care livrează orășenilor legume, fructe sau murături.

Noile tehnologii, precum platformele on-line sau rețelele de socializare, au permis sociologilor să spună că întreaga planetă devine un sat global. Această idee este luată în serios de cei care, tot cu ajutorul noilor tehnologii, revitalizează vechi meserii din satul românesc. Unul dintre aceștia este antreprenorul Bogdan Trif, care mizează pe meseria de lăptar.

Laptele, iaurtul sau smântâna, uneori îmbunătățite cu ingrediente naturale precum polen, ambalate în sticle și borcane de sticlă, cu etichete moderne, sunt produse din laptele natural produs într-o fermă care deține propriile sale suprafețe pentru producția furajelor, silozuri, grajduri și animale. Laptele este de o calitate foarte bună, cu un procent de grăsime cuprins între 3,8 și 4,1 la sută. Termenul de garanție este de 15 zile, adică mult mai mic decât laptele prelucrat industrial, mai spune Bogdan Trif, intervievat de Via Cuj TV.

Aceasta nu este prima inițiativă de acest fel. Există și producători de fructe și legume din satele din jurul Clujul, care livrează orășenilor produsele obținute în gospodăriile lor, după ce clujenii își fac abonamente on-line pe platformele puse la dispoziție de cei care organizează livrările.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInstitutul Inimii din Cluj a fost dotat cu un nou aparat de 200 000 lei
Next articleCât de dependentă este România de gazele rusești?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 3 =