Cea mai lungă conductă de apă potabilă se va realiza la Cluj

Trimite și altora

Contractul de lucrări privind construirea primei secțiuni din traseul conductei de aducțiune Cluj-Sălaj, respectiv tronsonul aflat pe teritoriul județului Cluj, a fost semnat miercuri, 16 martie 2022.

În valoare de 222.563.828 lei, contractul este parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene, în valoare de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someș SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

„??????????? ????? ??? ????? ????????? ?? ??? ???????? ??? ???? ???? ??? ?????? ???? ??? ?????????? ?????????? ??? ?????? ??????? ????-??????? ????????. ??????? ?? ????????? ?? ????????? ????????? ?????? ??????????? ?? ? ?????????? ??? ???? ?? ???? ? ????????? ???? ??, ???????, ??? ?????? ??????? ?????”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Traseul conductei vizate de acest contract are o lungime de 95,72 de km și străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni și Așchileu. Execuția va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău este de 164 km. Construirea acesteia va contribui la creșterea ariei de deservire și la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate prin rețelele de distribuție locale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY