Cea mai lungă conductă de apă potabilă se va realiza la Cluj

Trimite și altora

Contractul de lucrări privind construirea primei secțiuni din traseul conductei de aducțiune Cluj-Sălaj, respectiv tronsonul aflat pe teritoriul județului Cluj, a fost semnat miercuri, 16 martie 2022.

În valoare de 222.563.828 lei, contractul este parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene, în valoare de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someș SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

„𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑒𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑖 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑡𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑚𝑒𝑔𝑎-𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛. 𝐴𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑣𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖 𝑙𝑎 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑣𝑖𝑒𝑡𝑖𝑖 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑖 𝑎 𝑎𝑓𝑎𝑐𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑟𝑑 𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖, 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐, 𝑑𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Traseul conductei vizate de acest contract are o lungime de 95,72 de km și străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni și Așchileu. Execuția va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău este de 164 km. Construirea acesteia va contribui la creșterea ariei de deservire și la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate prin rețelele de distribuție locale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 3 =