Zbor direct Cluj – Atena

Trimite și altora

Clujul va fi legat prin zboruri directe de Atena. Anunțul a fost făcut de conducerea Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, chiar în ziua în care au fost aniversați 90 de ani de la inaugurarea primului zbor civil de la Cluj.

Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos este situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei și este cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană care se stabileşte de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii, va aduce mai multe posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume.

Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu 2 frecvenţe săptămânale, în zilele de joi și sâmbătă de către compania aeriană Aegean Airlines.

Destinația Perioadă operare Ziua de operare Program de operare 
Atena (ATH) 23 iunie – 29 octombrie 2022 Joi și Sâmbătă CLJ 07:35 – ATH 09:30
    ATH 05:00 – CLJ 06:50

În ultima săptămână s-au reluat de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj destinațiile operate de către compania aeriană Wizz Air spre Nurnberg, Veneţia-Treviso, Berlin Brandenburg, Larnaca, Bari, Koln, Alicante, Billund și Tel Aviv și vor fi reluate și zborurilor spre Varșovia cu compania aeriană Lot Polish Airlines din 3 aprilie 2022.

Odată cu inaugurarea unor noi rute de către compania aeriană Wizz Air spre: Napoli (din 3 August 2022), Corfu (din 2 August 2022) și Torino (3 august 2022), aceasta anunță și poziționarea celei de-a 7-a aeronave pentru baza sa din Cluj – Napoca.

Altă noutate vine din partea companiei aeriene HiSky care va începe operarea zborurilor spre capitala României, București, din 9 mai 2022, cu câte 2 frecvențe pe zi de luni până vineri.

Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: „Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a precizat: „Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire”.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLucrările rețelei de apă pentru 3 sate din Pălatca s-au recepționat
Next articleCristian Secoșan este noul director general al companiei de distribuție Delgaz Grid 

ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × three =