Aeroportul Internațional din Cluj va deveni ”verde” până în 2050

Trimite și altora

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj va ajunge neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050. Este vorba de funcționarea efectivă a clădirilor aeroportului, precum și a utilajelor folosite în gestionarea traficului de pasageri și de mărfuri. Însă există și perspectiva utilizării pe scară tot mai largă a aeronavelor cu propulsie electrică.

Conducerea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj mizează pe tehnologiile verzi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, dorește să reducă amprenta de carbon a acestui aeroport, potrivit Via Cluj TV.

De asemenea, conducerea aeroportului clujean dorește să încurajeze și utilizarea noilor tehnologii pentru a reduce și poluarea produsă de transportul efectiv de persoane și de mărfuri, după cum spune directorul David Ciceo.

Experții în noile tehnologii afirmă că viitorul va însemna și folosirea avioanelor cu motoare electrice, precum și utilizarea tot mai largă a dronelor în scopuri comerciale. Există și companii care experimentează folosirea dronelor pentru transportul urban al pasagerilor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one + one =