Proiectul legii off-shore, aprobat de Guvern

Trimite și altora

Proiectul legii off-shore a fost aprobat de Guvern și va fi depus în Parlament. Legislativul ar putea vota această lege până la finalul actualei sesiuni parlamentare, însă exploatarea gazelor naturale din zona off-shore din Marea Neagră ar putea începe abia în anul 2026, a declarat, la Cluj, vicepremierul Hunor Kelemen. El s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Europa se confruntă cu o criză economică provocată de războiul din Ucraina și de consecințele pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, cei nevoiași trebuie ajutați, iar economia trebuie susținută, a declarat, la Cluj, vicepremierul României, Hunor Kelemen.

Una dintre cauzele crizei economice este reprezentată de criza energetică, ce a dus la scumpirea livrărilor de petrol, gaz metan și energie electrică. În aceste condiții, Guvernul dorește să facă toate demersurile necesare pentru a începe exploatarea gazului metan din Marea Neagră, a mai spus vicepremierul Hunor Kelemen.

Declarațiile vicepremierului UDMR au fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, la Cluj, la care a participat și ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Acesta a declarat că Ungaria este gata să negocieze cumpărarea de gaze naturale din România, pentru că este în interesul autorităților din Budapesta să își diversifice sursele de aprovizionare. Peter Szijjarto a mai afirmat că sistemele de transport al gazelor naturale din România și Ungaria sunt interconectate și și-a exprimat regretul că firma americană care își asumase exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră a renunțat la proiect.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSe extinde rețeaua de apă din comuna Mica
Next articleEugen Tomac l-a reconfirmat pe Vasile-Cristian Lungu drept președinte al PMP Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 + five =