Proiectul legii off-shore, aprobat de Guvern

Trimite și altora

Proiectul legii off-shore a fost aprobat de Guvern și va fi depus în Parlament. Legislativul ar putea vota această lege până la finalul actualei sesiuni parlamentare, însă exploatarea gazelor naturale din zona off-shore din Marea Neagră ar putea începe abia în anul 2026, a declarat, la Cluj, vicepremierul Hunor Kelemen. El s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Europa se confruntă cu o criză economică provocată de războiul din Ucraina și de consecințele pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, cei nevoiași trebuie ajutați, iar economia trebuie susținută, a declarat, la Cluj, vicepremierul României, Hunor Kelemen.

Una dintre cauzele crizei economice este reprezentată de criza energetică, ce a dus la scumpirea livrărilor de petrol, gaz metan și energie electrică. În aceste condiții, Guvernul dorește să facă toate demersurile necesare pentru a începe exploatarea gazului metan din Marea Neagră, a mai spus vicepremierul Hunor Kelemen.

Declarațiile vicepremierului UDMR au fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, la Cluj, la care a participat și ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Acesta a declarat că Ungaria este gata să negocieze cumpărarea de gaze naturale din România, pentru că este în interesul autorităților din Budapesta să își diversifice sursele de aprovizionare. Peter Szijjarto a mai afirmat că sistemele de transport al gazelor naturale din România și Ungaria sunt interconectate și și-a exprimat regretul că firma americană care își asumase exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră a renunțat la proiect.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY