1,65 milioane de euro pentru soluții digitale în industria prelucrătoare

Trimite și altora

Digitalizarea reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru industria românească. Agenția de Dezvoltare Regională de Nord-Vest lansează un program care promovează soluțiile digitale pentru industria prelucrătoare.

Practic, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest lansează un apel de proiecte cu finanțare nerambursabilă dedicat dezvoltării, testării și comercializării de soluții digitale, de automatizare și robotică pentru industria prelucrătoare, în cadrul consorțiului european MIND4MACHINES. Alocarea financiară este de 1.650.000 euro și nu presupune cofinanțare.

Apelul se adresează firmelor mici și mijlocii (inclusiv microîntreprinderi/ startup-uri) care dezvoltă soluții pentru eficientizarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație, precum: tehnologii digitale de tip hardware, software, securitate cibernetică, conectivitate, soluții de stocare de tip cloud, inteligență artificială, Internet of Things (IoT), Big Data, robotică, automatizări industriale, învățare automată (machine learning).

În funcție de maturitatea inovației propuse, unul sau mai mulți furnizori de tehnologie pot aplica pentru:

  • Etapa de inovare pentru dezvoltarea produsului: proiecte cu buget maxim de 120.000 euro, respectiv de maxim 60.000 euro per aplicant;
  • Etapa de pre-comercializare pentru finalizarea inovației și sprijin pentru lansarea pe piață: proiecte cu buget maxim de 60.000 euro, respectiv de maxim 30.000 euro per aplicant.

Proiectul trebuie să includă cel puțin o firmă din industrie care să asigure testarea și validarea inovației și sunt încurajate parteneriatele internaționale.

Cel puțin 38 de proiecte vor fi implementate pe o perioadă de 9 luni, din toamna anului 2022. Firmele partenere vor beneficia suplimentar de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și accelerarea soluției inovatoare.

Acest apel se derulează în cadrul proiectului MIND4MACHINES, finanțat din programul european de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020. Proiectul se implementează de către un consorțiu format din 11 organizații de tip agenții de dezvoltare, camere de comerț, clustere, acceleratoare, institute de cercetare, centre de inovare și transfer tehnologic din 7 țări.

Ghidul solicitantului este disponibil pe website-ul proiectului: https://mind4machines.eu/open-calls/

Proiectele se depun în format electronic, editate în limba engleză, prin platforma F6S (https://www.f6s.com/m4m-open-call-1/apply), iar termenul de depunere este 29 iunie 2022.

Firmele interesate pot solicita detalii și îndrumare din partea experților ADR Nord-Vest din cadrul Departamentului de Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY