Salariul minim ar putea fi majorat de către angajator, cu 200 de lei, fără impozitarea majorării

Trimite și altora

Ministerul Finanțelor a emis un proiect de ordonanță de urgență potrivit căruia, începând cu 1 iunie 2022, angajatorii vor putea majora salariul minim cu 200 de lei, urmând ca această sumă să fie scutită plata impozitelor și a continuțiilor sociale.

Actul normativ face parte din programul guvernamental ”Sprijin pentru România”, 200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe)”.

“Prin această măsură se urmărește identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul on-line”, se menționează în comunicatul oficial.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei, potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY