Premiu internațional de prestigiu, câștigat de cercetătorii clujeni în Economie

Trimite și altora

Cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai au câștigat competiția Real Impact Awards, organizată de prestigioasa editură academică britanică Emerald Publishing. Premiul a fost acordat pentru rezultatele proiectului de monitorizare și investigare a efectelor pandemiei de coronavirus asupra economiei românești. Acest proiect include, din acest an, și cercetarea efectelor războiului din Ucraina asupra economiei românești.

Cercetătorii de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj au lansat, în aprilie 2020, un proiect care viza monitorizarea și cercetarea efectelor pandemiei de coronavirus asupra economiei românești. Rezultatele cercetării științifice au fost puse, gratuit, la dispoziția autorităților și a comunității, pe site-ul Universității Babeș-Bolyai. Exactitatea acestor date a fost confirmată de analize ulterioare realizate de experții Comisiei Europene, ai Băncii Mondiale sau ai Fondului Monetar Internațional. De asemenea, cercetătorii clujeni au realizat previziuni a căror acuratețe a fost, de multe ori, mai mare decât cea a previziunilor realizate de instituții internaționale. Această cercetare, actualizată zilnic, a câștigat competiția Real Impact Awards, organizată în Marea Britanie, spune liderul echipei de cercetători, prodecanul Levente Szazs.

Juriul, format din experți din Marea Britanie. Australia și Norvegia, a fost impresionat și de faptul că cercetarea științifică realizată la Cluj a influențat deciziile luate de autoritățile centrale și locale, spune decanul Răzvan V. Mustață.

Podiumul competiției a fost completat de cercetări științifice realizate în Noua Zeelandă și Marea Britanie. Proiectul de cercetare a evoluat, iar acum monitorizează și efectele războiului din Ucraina asupra economiei românești. Noua denumire a proiectului este Romanian Economic Monitor, iar rezultatele cercetării științifice vor fi oferite în continuare gratuit tuturor celor interesați.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY