FrieslandCampina are o nouă fabrică în Cluj

Trimite și altora

Grupul olandez FrieslandCampina a deschis o nouă fabrică de lactate în județul Cluj. Valoarea investiției este de trei milioane de euro și va genera 40 de noi locuri de muncă.

Noua fabrică va produce sub brandul Napolact. Ea va avea o capacitate de producție de 3.000 de tone pe an și va produce trei tipuri de brânză și de unt.

În prezent, Napolact are capacitatea de a produce 8.000 de tone de brânză și de unt pe an, precum și 35.000 de tone de lapte de consum.

Grupul olandez Friesland a cumpărat, în anul 2004, trei fabrici de procesare a laptelui. Este vorba de două fabrici de lapte din județul Cluj, inclusiv fabrica Napolact, precum și de o fabrică în județul Mureș.

În anul 2008, Friesland a fuzionat cu Campina și a fost format grupul FrieslandCampina. În anul 2013, conducerea grupului a decis să închidă una dintre fabricile din județul Cluj, iar celelalte două au continuat să funcționeze cu 574 de angajați.

În anul 2020, grupul olandez a înregistrat în România un profit de 29,7 milioane de lei și o cifră de afaceri de 469 de milioane de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY