Încep lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Cluj-Napoca.

În valoare totală de peste 70.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” SA, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Cu o durată de execuție de maxim un an și jumătate, contractul prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca. Investiția prevede inclusiv construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.

„𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑜𝑎𝑟𝑒, 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒, 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑛𝑢 𝑚𝑎𝑖 𝑝𝑢𝑡𝑖𝑛 𝑑𝑒 36 𝑑𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑧𝑖, 𝑣𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑏𝑢𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝. 𝑂𝑟𝑑𝑖𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑝𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑑𝑒𝑗𝑎 𝑒𝑚𝑖𝑠 𝑖𝑎𝑟 𝑖𝑛 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 30 𝑑𝑒 𝑧𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑣𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑙𝑢𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑎𝑠𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑜𝑐𝑚𝑖 𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑒” a precizat Tișe.

În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte, pe 27 de străzi. Proiectul presupune și amplasarea a 11 stații de pompare a apei uzate și a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen + 7 =