Companiile de IT din Cluj fac eforturi susținute pentru a recruta noi angajați

Trimite și altora

Companiile de IT din Cluj se confruntă cu o criză de resurse umane. Ele încearcă să îi angajeze pe tinerii care vor termina în aceste zile facultatea. De asemenea, au făcut oferte refugiaților ucraineni și încearcă să angajeze și dezvoltatori de software din Republica Moldova.

Companiile clujene din domeniul IT ar putea anagaja pe loc câteva mii de specialiști în software, însă universitățile din Transilvania nu pot produce atât de mulți informaticieni încât să acopere cererea de forță de muncă. În aceste condiții, unele dintre companii au oferit de lucru refugiaților ucraineni, spune directoarea de resurse umane a unei companii foarte bine cotată la nivel internațional, Cristina Plic-Borza, de la Axon Soft. 

Însă companiile clujene se confruntă cu concurența făcută de companiile multinaționale, după cum afirmă reprezentanta unei firme cu capital italian, Giulia Campolonghi.

În acest context, mulți tineri din Cluj sunt dispuși să lucreze încă din timpul facultății. În prezent, numărul de dezvoltatori de software care lucrează în Cluj a depășit pragul de 26.000 de persoane. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY