Companiile de IT din Cluj a început campania de recrutare a tinerilor absovenți

Companiile clujene din domeniul tehnologiei informației au început deja să recruteze viitori angajați dintre studenții care vor termina la vară facultatea sau masteratul. Potrivit experților în piața muncii, în prezent, există nevoie de încă 3.000 de specialiști în IT în Cluj. Și aceasta în condițiile în care deja aproximativ 22.000 de persoane lucrează în domeniul tehnologiei informației. Potrivit unui studiu realizat de clusterul Transylvania IT, unul din 11 clujeni muncesc în domeniul producției de software. Companiile internaționale vor să angajeze informaticieni clujeni pentru că aceștia au bune competențe tehnice, dar și abilitatea de a comunica în mai multe limbi.

În Cluj, două universități îi pregătesc pe viitorii specialiști în IT. Facultatea de Matematică – Informatică a Universității Babeș-Bolyai are trei secții de informatică, în limbile română, engleză și germană. Există și o specializare în Informatică Economică. Universitatea Tehnică pregătește specialiști în IT în cadrul Facultății de Automatizări și Caculatoare. Studenții care au primit deja oferte din partea companiilor sunt încrezători că se vor descurca bine atunci când vor începe să muncească efectiv.

În ultimii ani, Clujul a devenit principalul pol al industriei IT din România. Companiile clujene care produc programe informatice se află în prezent în plină tranziție de la outsourcing la producția de software propriu, cu valoare adăugată mare.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

20 + seventeen =