Se asfaltează sectoare de pe Drumul Bistriței

Trimite și altora

Lucrările de intervenție executate de Consiliul Județean Cluj pe drumurile județene 161G și 172A – Drumul Bistriței (Lot 1) au intrat în faza de asfaltare a zonelor deteriorate.

Acestea vizează tronsoanele situate pe drumul județean 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, între km 33+000 și km 39+452, respectiv drumul județean 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, între km 0+000 și km 18+406.

„𝑂𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑎 𝑖𝑛 𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑢 𝑙𝑢𝑛𝑖 𝑎𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎 𝑜𝑏𝑡𝑖𝑛𝑒𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑝𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒. 𝐼𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎 𝑣𝑜𝑚 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑒” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În funcție de starea în care se află tronsoanele de drum vizate, operațiunile constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea în mod corespunzător a întregului traseu, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor prin realizarea de șanțuri, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților în perioada caldă, pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.

Reamintim faptul că vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 172A și DJ 161G, încheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA – Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor contractuale asumate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY