Se asfaltează sectoare de pe Drumul Bistriței

Trimite și altora

Lucrările de intervenție executate de Consiliul Județean Cluj pe drumurile județene 161G și 172A – Drumul Bistriței (Lot 1) au intrat în faza de asfaltare a zonelor deteriorate.

Acestea vizează tronsoanele situate pe drumul județean 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, între km 33+000 și km 39+452, respectiv drumul județean 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, între km 0+000 și km 18+406.

„?????????? ?????? ???? ?? ?? ???????? ?? ????? ????? ???? ?????? ?????????? ?? ??????? ???????? ??????? ?? ?????????? ?? ?????? ??????? ????????. ?? ???? ?? ???????? ??????????? ?????????? ?? ??????????? ?? ???????????, ?????? ???????? ???????? ??? ???????? ? ???? ?????????” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În funcție de starea în care se află tronsoanele de drum vizate, operațiunile constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea în mod corespunzător a întregului traseu, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor prin realizarea de șanțuri, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților în perioada caldă, pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.

Reamintim faptul că vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 172A și DJ 161G, încheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA – Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor contractuale asumate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY