Drumul din comuna Vad a intrat în reparații, în regim de urgență

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrările de întreținere în regim de primă urgență ce vizează refacerea DJ 109E, de la km 1+710 la km 17+000, comuna Vad.

În această fază se execută operațiuni constând în tratarea burdușirilor prin refacerea fundației din piatră spartă și balast, precum și tăieri de acostamente.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul săptămânii trecute, au demarat lucrările de întreținere în regim de urgență și pe drumul județean 172F, pe raza comunei Mica, pe sectorul de drum cuprins între km 12+950 și km 22+570.

Deteriorarea sistemului rutier pe cele două sectoare de drum, în lungime însumată de aproximativ 25 de kilometri, a fost determinată de devierea traficului greu prin localitățile situate pe raza comunelor Mica și Vad ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș din municipiul Dej.

În funcție de starea în care se află diferitele tronsoane situate pe cele două drumuri județene, lucrările constau în frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici, așternerea de covor asfaltic și realizarea de marcaje rutiere.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY