Balast pe drumul din Podeni

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat așternerea stratului de balast stabilizat pe raza localității Podeni, ca etapă premergătoare asfaltării, derulată în cadrul lucrărilor de întreținere executate pe DJ 103G Podeni – Moldovenești – DN 75.

În perioada imediat următoare tronsonul de drum județean din localitatea Podeni urmează a fi și asfaltat, operațiunea fiind amânată din cauza lucrărilor la rețeaua de distribuție a apei efectuate de Primăria comunei Moldovenești.

,,𝐸𝑓𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑟𝑒𝑠𝑖𝑚𝑡𝑖 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙𝑒, 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎, 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑛𝑑 𝑜 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑𝑎 𝑠𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑎 𝑐𝑢 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐷𝑁 75 𝑠𝑖, 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒, 𝑐𝑎𝑡𝑟𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙 𝑇𝑢𝑟𝑑𝑎. 𝐼𝑛 𝑝𝑙𝑢𝑠, 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑢𝑛 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑎𝑡𝑟𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝐴𝑙𝑏𝑎” a explicat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările de întreținere vizează, în ansamblu, un sector de drum în lungime de peste 11 kilometri, de la km 16+037 la km 27+300. La finalul acestora, întregul sector de drum situat între limita cu județul Alba și joncțiunea cu drumul național DN 75 va fi asfaltat, lucrările de asfaltare anterioare fiind executate în perioada 2017 – 2019.

Până în această etapă au fost executate lucrări constând în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, reprofilarea drumurilor laterale, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, prelungirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 5 =