Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din zona Huedin au fost recepționate

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Compania de Apă „Someș” SA au recepționat joi, 7 iulie 2022, lucrările recent finalizate din cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și alte șapte localități învecinate.

Mai exact, este vorba despre: Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, Fildu de Jos și Almașu din județul Sălaj.

Astfel, în ceea ce privește orașul Huedin, au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km.

În ceea ce privește cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural”, rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost construite sau reabilitate cinci rezervoare de apă, o stație de pompare a apei, o stație de clorinare și patru stații de pompare apă uzată.

Valoarea lucrărilor executate a fost de 31.226.793 lei, banii fiind asigurați din grantul european obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY