Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din zona Dejului a fost finalizata

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat prima mare investiție din fonduri europene derulată pe teritoriul județului Cluj în cadrul mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

În valoare de 69.829.372 de lei, investiția a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din municipiul Dej, precum și din alte 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

„𝘈𝘮 𝘳𝘦𝘶𝘴𝘪𝘵, 𝘪𝘢𝘵𝘢, 𝘭𝘢 𝘦𝘹𝘢𝘤𝘵 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘭𝘢 𝘴𝘦𝘮𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪, 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘮 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘤𝘢. 15 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰. 𝘐𝘯 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢𝘮 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘥𝘶𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘦𝘱𝘵𝘪𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵, 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘤𝘶𝘳𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘱, 𝘤𝘦𝘪 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘢𝘱𝘦 18.000 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢𝘳𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘳𝘥 𝘢 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘴𝘢 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘧𝘶𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘵𝘦 𝘭𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În cadrul acestui contract de lucrări au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime totală de 76,560 km. Acestea au vizat nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca. Au mai fost realizate șapte stații de pompare a apei și trei de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei.

În ceea ce privește canalizarea, lucrările de reabilitare și extindere s-au derulat pe o lungime totală de 34,5 km, de-a lungul a 68 de străzi din municipiul Dej. Rețeaua a mai cuprins 11 noi stații de pompare a apei uzate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 5 =