Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din zona Dejului a fost finalizata

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat prima mare investiție din fonduri europene derulată pe teritoriul județului Cluj în cadrul mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

În valoare de 69.829.372 de lei, investiția a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din municipiul Dej, precum și din alte 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

„?? ??????, ????, ?? ????? ??? ??? ?? ?? ???????? ???????????? ?? ???????, ?? ????????? ??????? ?????????? ?? ???. 15 ???????? ?? ????. ?? ???????? ????????? ??????? ????????? ?? ????????, ?????? ?????, ?? ??? ??? ????? ????, ??? ??????? 18.000 ?? ??? ??????????? ??? ?????? ?? ???? ? ????????? ???? ?? ????? ???? ????? ?? ???????? ????????? ?? ???? ??? ?????? ????????? ?? ????????”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În cadrul acestui contract de lucrări au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime totală de 76,560 km. Acestea au vizat nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca. Au mai fost realizate șapte stații de pompare a apei și trei de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei.

În ceea ce privește canalizarea, lucrările de reabilitare și extindere s-au derulat pe o lungime totală de 34,5 km, de-a lungul a 68 de străzi din municipiul Dej. Rețeaua a mai cuprins 11 noi stații de pompare a apei uzate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY