Impresionant: Participare ecumenică la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Mihail

Trimite și altora

Sărbătoarea de Sfânta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului aduce mai multe pelerinaje. Unele dintre ele au început de azi.

Primul eveniment religios din acest sfârșit de săptămână a fost organizat de Biserica Romano-Catolică. Minivacanța de Sfânta Marie Mare a fost prilejul perfect pentru a organiza ceremonia de resfințire a Bisericii Sfântul Mihail din Cluj, care a fost restaurată cu migală în ultimii ani. Altarul bisericii a fost reconsacrat de ÎPS arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs, în prezența nunțiului apostolic în România, ÎPS arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, a mitropolitului ortodox al Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei Andreicuț, și a reprezentanților cultelor protestante tradiționale din Transilvania: lutherani, calvini și unitarieni, precum și a unor reprezentanți ai autorităților, precum vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, István Vákár.

Sărbătoarea va continua, mâine, cu o seară de rugăciune, dedicată familiilor, organizată la mănăstirea greco-catolică a Congregației Surorilor Maicii Domnului. Luni, vor avea loc două pelerinaje. La mănăstirea ortodoxă de la Nicula, liturghia va fi oficiată de mitropolitul Andrei Andreicuț, iar la mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, litughia va fi oficiată de episcopul Claudiu Lucian Pop. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY