Viktor Orban a participat la sfințirea Bisericii Reformate din Florești

Trimite și altora

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a participat la sfințirea bisericii reformate din comuna Florești, județul Cluj. Această manifestare a avut loc în contextul împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă în Transilvania.

La ceremonia au mai participat și episcopul Eparhiei Reformate a Ardealului, Bela Kata, președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului din Budapesta, Zsolt Peter, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar. La ceremonia religioasă au luat parte aproximativ 300 de persoane. Congregația din Florești este cea mai nouă din cadrul Bisericii Reformate și numără circa 1.000 de enoriași. Cei mai mulți dintre ei sunt protestanți mutați din Cluj sau din alte zone ale Transilvaniei, în condițiile dezvoltării comunei Florești, care a ajuns la aproximativ 40.000 de locuitori. Înainte de dezvoltarea imobiliară a comunei, în Florești existau aproximativ 30 de reformați.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncepe Herbstfest, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane
Next articleEmil Hurezeanu: Germania rămâne principalul partener al României
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + ten =