Încep lucrările de canalizare în satul Gheorgheni, comuna Feleacu

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a eliberat autorizația de construire în vederea execuției lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare menajeră în localitatea Gheorgheni, comuna Feleacu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Datorită poziționării sale periurbane, Gheorgheniul a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare fără precedent. Atât creșterea numărului de locuințe cât și intensificarea activităților industriale, a construcțiilor și a prestărilor de servicii, impun o echipare edilitară cât mai rapidă, atât pe partea de canalizare, cât și pe cea de apă”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că această investiție este absolut necesară pentru a oferi standarde decente de viață locuitorilor acestei comunități. El este de părere că punerea în funcțiune a rețelei de canalizare va da un nou impuls dezvoltării satului Gheorgheni.

În prezent, localitatea situată în imediata vecinătate a municipiului Cluj-Napoca nu dispune de un sistem centralizat de deversare a apelor uzate, iar imobilele sunt canalizate prin sisteme locale, de tipul foselor septice și al bazinelor vidanjabile.

Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria Feleacu a decis implementarea unui proiect ce prevede introducerea rețelei de canalizare pentru toți consumatorii casnici și necasnici din satul Gheorgheni. În valoare de peste 14,5 milioane de lei, investiția va deservi 630 de gospodării, cu cca. 1.900 de locuitori. 

Rețeaua de canalizare, amplasată pe toate străzile din localitate, va avea o lungime totală cumulată de peste 19,5 km. De-a lungul ei vor mai fi amenajate alte 11 stații de pompare a apei uzate. 

În paralel, Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș S.A., derulează un proiect finanțat din fonduri europene ce vizează introducerea rețelei de alimentare cu apă potabilă în Zona Metropolitană Cluj-Napoca, inclusiv în satul Gheorgheni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY