Se introduce rețeaua de canalizare în satul Muncel

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de înființare a rețelei de canalizare menajeră în satul Muncel, comuna Câțcău.

În prezent, în localitatea Muncel nu există un sistem centralizat de canalizare pentru apele uzate și nici o stație de epurare a acestora. De asemenea, numărul gospodăriilor dotate cu fose septice etanșe proprii este redus.

„𝘕𝘦 𝘳𝘦𝘢𝘧𝘪𝘳𝘮𝘢𝘮 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘧𝘦𝘳𝘮𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘦 𝘢𝘶 𝘥𝘳𝘦𝘱𝘵 𝘴𝘤𝘰𝘱 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘪 𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘳𝘶𝘳𝘢𝘭. 𝘖𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘢𝘮𝘢𝘯𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘭𝘢𝘴𝘪, 𝘤𝘢 𝘶𝘯 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘳 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪 𝘴𝘢 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘦𝘻𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘭𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘤𝘶𝘳𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În acest sens, pentru a se evita poluarea mediului înconjurător, dar și în vederea îmbunătățirii confortului locuitorilor din satul Muncel, Primăria comunei Câțcău a inițiat un proiect de amenajare a unei rețele publice de colectarea a apelor uzate și racordare a ei la rețeaua principală ce deservește întreaga comună și care se află în administrarea Companiei de Apă „Someș” S.A.

Noul sistem de canalizare este proiectat a fi realizat în sistem gravitațional, dar și cu ajutorul a patru stații de pompare, pe o lungime totală de peste 7.200 metri, ceea ce acoperă toate străzile din intravilanul localității. De asemenea, vor fi executate 105 racorduri la gospodării.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten + 14 =