Parteneriat între mediul de afaceri italian și UBB

Trimite și altora

Companiile italiene prezente pe piața clujeană încearcă să își asigure resursele umane de care au nevoie prin intermediul unor parteneriate cu universitățile. Aceste companii oferă burse, internship-uri plătite și sponsorizări pentru proiectele studenților. Există domenii precum IT-ul sau ingineria, în care concurența dintre companii a devenit acerbă. 

Asigurarea resurselor umane a devenit o provocare pentru multe dintre companiile care activează la Cluj. În municipiul Cluj-Napoca, rata șomajului este mai mică de 1 la sută. Însă piața muncii este alimentată în fiecare an de zecile de mii de tineri care termină facultatea, liceul sau școala profesională și care vor să se angajeze. Pentru a-i pregăti pe viitorii angajați, companiile italiene din Cluj, prin intermediul asociației Confindustria, au semnat un acord de colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai. În baza acestui acord, companiile italieni pot oferi burse sau internship-uri plătite, spune reprezentantul asociației, Gianluca Zanelatto.

Cele mai multe burse sunt oferite în domenii tehnologice, precum IT-ul sau ingineria.

O altă posibilitate de colaborare între companiile italiene și universități este reprezentată de sponsorizarea unor proiecte ale studenților sau elaborarea așa-numitelor doctorate industriale. Acestea sunt doctorate care au consecința transferului tehnologic dinspre mediul academic spre cel economic. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY