Peste 4 500 de cărți electronice de identitate, emise în județul Cluj

Trimite și altora

Peste 4.500 de cărți electronice de identitate au fost emise până acum în județul Cluj. Este vorba de județul în care Ministerul de Interne derulează proiectul pilot, care presupune eliberarea unui nou tip de document de identitate, care include un CIP pe care sunt stocate mult mai multe date decât pe cartea clasică de identitate. Deocamdată, noile cărți de identitate pot fi obținute doar de clujenii cărora le expiră documentele sau de adolescenții care își fac pentru prima dată carte de identitate.

Proiectul eliberării noilor cărți electronice de identitate a fost lansat la Cluj în luna iulie 2021. Inițial, proiectul a fost gestionat doar de Primăria Cluj-Napoca, însă el a fost extins cu succes la nivelul județului, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan.

Chiar dacă în unele comunități on-line, adepții teoriilor conspirației și-au exprimat reticența față de aceste cărți electronice de identitate, cei mai mulți dintre clujeni le preferă pe acestea, în locul celor clasice.

Reprezentanții Ministerului de Interne doresc să extindă acum proiectul cărților electronice de identitate la nivel național. Noile documente ar urma să fie realizate la Imprimeria Națională. Noile cărți de identitate ar urma să le înlocuiască pe cele clasice până în anul 2031. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY